baztabe tanavoe ghazaee iraniyan safave az neghahe safarnamehaye oropaee

Document Type : Research Paper

Authors

1 houze fatem zahra abadan

2 Assistant Professor of History and Research Institute of Islamic Azad University

10.22081/hiq.2025.69847.2412

Abstract

در فرهنگ مردمان هر سرزمین، غذا جایگاهی ویژه دارد و تنوع آن می‌تواند نشان از غنای فرهنگی، توانمندی اقتصادی و ... داشته باشد. ثبات قدرت با روی کار آمدن خاندان صفوی(1148-907ق) در ایران و رونق‌گیری تجارت، جهانگردان بسیاری را به سوی ایران، روانه کرد. این افراد که با انگیزه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... به ایران سفر کرده بودند؛ مشاهدات خویش، در موضوعات مختلف از جمله خوراک و تغذیه ایرانیان را در نوشته‌های خود، منعکس کردند. تحقیق پیش رو، بر آن است تا بر اساس داده‌های سفرنامه‌های بر جای مانده از سیاحان و سفیران اروپایی و با روش توصیفی - تحلیلی، تنوع غذایی مردمان این دوره را مورد بررسی قرار دهد. یافته‌ها نشان می‌دهد گستره سرزمینی و تنوع آب و هوای ایران، منجر به فراوانی تولیدات کشاورزی و دامپروری و به تبع آن گوناگونی فرآورده‌ها و تنوع غذایی در میان مردمان این عصر شده است و لذا در این سفرنامه‌ها از انواع پلوها ،کباب‌ها، آش‌ها، نان‌ها و... به خصوص در سفره طبقه حاکم یاد شده است.

Keywords

Main Subjects