نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 حوزه علمیه فاطمة الزهراء آبادان
2 استادیار پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
چکیده
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
نویسندگان [English]
در فرهنگ مردمان هر سرزمین، غذا جایگاهی ویژه دارد و تنوع آن میتواند نشان از غنای فرهنگی، توانمندی اقتصادی و ... داشته باشد. ثبات قدرت با روی کار آمدن خاندان صفوی(1148-907ق) در ایران و رونقگیری تجارت، جهانگردان بسیاری را به سوی ایران، روانه کرد. این افراد که با انگیزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... به ایران سفر کرده بودند؛ مشاهدات خویش، در موضوعات مختلف از جمله خوراک و تغذیه ایرانیان را در نوشتههای خود، منعکس کردند. تحقیق پیش رو، بر آن است تا بر اساس دادههای سفرنامههای بر جای مانده از سیاحان و سفیران اروپایی و با روش توصیفی - تحلیلی، تنوع غذایی مردمان این دوره را مورد بررسی قرار دهد. یافتهها نشان میدهد گستره سرزمینی و تنوع آب و هوای ایران، منجر به فراوانی تولیدات کشاورزی و دامپروری و به تبع آن گوناگونی فرآوردهها و تنوع غذایی در میان مردمان این عصر شده است و لذا در این سفرنامهها از انواع پلوها ،کبابها، آشها، نانها و... به خصوص در سفره طبقه حاکم یاد شده است.
کلیدواژهها [English]